top of page

AT FÅ DIAGNOSEN ADHD

Endelig at få en diagnose og forstå sig selv, sætter gang i en proces. Oftest har man kæmpet og følt sig misforstået. Følt sig forkert og ikke passet ind. Måske endda ødelagt relationer og endt med traumatiserende oplevelser, grundet ens reaktioner gennem livet. Alt sammen noget der rammer selvværd og selvopfattelsen.


Så med diagnosen ADHD og muligheden for medicin, vender det op og nede på hele ens selvopfattelse og det sætter mange spørgsmål, tanker og følelser i gang, om fortid og fremtid og ofte spørgsmålet?

“Hvad hvis nu det var opdaget tidligere??”

Man skal til at lære sig selv at kende igen, forstå sig selv på ny og få nogle nye redskaber, til at håndtere det ny liv. Lære at forstå og udtrykke sine behov og til at arbejde og ændre gamle strategier og overbevisninger. Der kan også dukke ting op der skal bearbejdes og håndteres, enten på ny eller for første gang.

Starter man samtidig på medicin, bliver ens oplevelse af livet anderledes og man mærker sig selv og ens følelser mere stabilt, måske kan man mærke sine grænser og behov. Det er oftest en helt ny oplevelse, som også skal håndteres og fordøjes og som sætter endnu flere tanker og følelser i gang.

“Hvad hvis jeg havde fået medicin noget før, hvordan kunne mit liv så have været??”

Medicinen hjælper, men fjerne sultfornemmelsen, hvilket resultere i, at mange har større eller mindre vægttab. Dette kan virke som en fordel, men da hjerne og krop har brug for en hvis mængde kalorier pr dag, vil et for lavt indtag af mad, stresse systemet og påvirke humør og følelser, samt øge mængden af bivirkninger.

Samtidig giver medicinen energi og overskud, som gør du kan presse kroppen endnu mere. Det resultere i en endnu større stresspåvirkning, når du samtidig ikke får spist, som ender med voldsomme bivirkninger, som hovedpine, træthed, kvalme, aggression, ængstelighed, humørsvingninger, sitren og svimmelhed og en oplevelse af, at medicinen ikke virker. Her kan du være alt fra 1-3 måneder henne i opstartsfasen og resultatet er oftest, at du skal starte forfra med ny medicin. Hvis problemet er manglende mad, søvn eller stress, eller en kombi, så kan du ende med at gentage det en gang til på den nye medicin og ende med at starte forfra igen.

Alle de følelser og tanker om fortid og fremtid, de dårlige oplevelser med voldsomme bivirkninger, fortvivlelse og frustrationer og følelsen af, at der alligevel ikke var noget der kunne hjælpe dig. Starte forfra på ny medicin efter et par måneder, pga. bivirkninger der stammer fra manglende kost, samt spilde tid og penge. Det kan du minimere ved et støtteprogram.

Med et støtteprogram kommer du hurtigere og nemmer igennem din opstart af medicin. Programmet har fokus på alle de udfordringer der kan opstå under opstart af medicin og bliver tilpasset dig personligt, så du kommer nemmest og hurtigst gennem din opstart af medicin. Du vil blive fulgt tæt, med månedlige terapisessioner, ugentlige online samtaler og mulighed for spørgsmål på daglig basis, via mail eller sms.

Kontakt mig for yderligere info om et forløb.

ADHD forløb: About
bottom of page